Notícies




L´ESTAMPA D´AQUEST ANY REPRODUEIX UN PRIMER PLA DEL SANT
El pintor vilafranquí Pepe Andrade ha presentat l’estampa de Sant Fèlix de la Festa Major 2008, en una acte festiu conduït per Toni Regueiro, el pregoner d’enguany, i amb la col.laboració de la Colla de Mar, Essència de Goospel i Pep Picas, a la capella de Sant Joan.

L’estampa de Sant Fèlix està feta amb tècnica mixta, amb collage, paper diari i amb regalim de soplet, entre d’altres tècniques. El suport és una paret envellida, simbolitzant una relació del pas del temps i Sant Fèlix, amb diferents tocs de pintura, capes...

Pepe Andrade ha volgut plasmar la cara de Sant Fèlix, però d’una manera impactant. El resultat creatiu és una estampa moderna, sense ser estrident, que pot agrada a totes les edats i sensibilitats, a aquelles persones que hi volen veure el Sant i aquelles que no volen una estampa clàssica. L’estampa és una proposta a mode de cartell: anuncia la Festa Major amb Sant Fèlix com a protagonista. La mida original de l’estampa és de 1,20mX1,20m, mentre que les reproduccions són de 49,5cmX49,5cm, per encabir-la millor al pack del programa de la Festa Major (programa, regal i estampa), que es vendrà a la capta al preu de 30 euros.

Pepe Andrade té 45 anys d’edat i en fa 17 que es dedica a la pintura. Tot i que no n’ha fet la seva professió principal, ha cultivat tècniques tant diverses com l’aquarel·la mixta o el grafit i ha exposat la seva obra al Firart o en mostres de carrer. També ha participat en concursos de pintura ràpida o a les Fires de Maig. Part de la seva obra està dedicada a la festa major de Vilafranca del Penedès, fet que els administradors van valorar a l’hora d’encarregar-li la realització de l’estampa de Sant Fèlix.