Notícies




MESURES DE SEGURETAT EN ELS ACTES ON EL FOC ÉS EL PROTAGONISTA

Amb el canvi d’ubicació, durant la Tronada del dia 29 es prohibirà l´accés a la rambla de Nostra Senyora, ja que tota l´amplada de la rambla de façana a façana tindrà consideració de zona de seguretat. D´aquesta manera, el públic s´haurà de situar obligatòriament a la banda del carrer de Santa Clara i Av. de Barcelona, o per l´altra extrem de la rambla, en una zona compresa en sectors propers a la Plaça del Penedès.
Pel que fa a l´accés a les voreres de la Rambla de Nostra Senyora, tant a la banda de la Caixa Penedès com a la banda del Casal, estarà tancat uns 15 minuts abans de l´inici de la Tronada, així com els accessos pels carrers de Sant Joan, plaça Llorenç i Barba i passatge Alcover. D’aquesta manera, per anar d´una banda a l´altra de la rambla de Nostra Senyora s´haurà de fer o pel carrer Migdia o pel carrer de la Palma.

Pel que fa al Castell de Focs del dia 29 a la nit, es repeteix la ubicació de l’espai lliure entre la muntanya de Sant Pau i el Vial de les Clotes. El castell de focs es podrà veure des de la façana que dóna a Sant Pau, tant de l’Espirall com des de les Clotes.

D´altra banda, es demana especialment als assistents a l´Entrada de Sant Fèlix del dia 30 que, un cop finalitzat l´acte i per raons de seguretat, tothom es mogui amb ordre i tranquil·litat a fi d´evitar allaus, sobretot a l´hora d´accedir a la basílica de Santa Maria, fet que s´ha convertit en altament perillós en els darrers anys. Cal evitar de passar per la part encerclada per tanques reservada als elements de foc, ja que sempre pot haver-hi algun coet que no hagi arribat a esclatar.

Consells per al ball de foc de l´1 de setembre

Consells per al veïnat
* Retirar els vehicles de la zona per on passarà el ball de foc.
* Tancar les portes, finestres i balcons.
* Plegar els tendals.
* Per més que els assistents al ball de foc demanin aigua per mitigar la calor, no se n´ha de llençar.
Consells per a les persones que segueixen el ball de foc
* Informar-se bé dels llocs per on passarà el ball de foc i seguir les recomanacions dels organitzadors i de la Policia Local.
* La roba més idònia per participar en un ball de foc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que agafin fort els peus.
* Si per qualsevol circumstància s´encén la roba que portem, convé no córrer, tirar-se a terra i rodolar.
* Esperar la comitiva del ball de foc en carrers amples.
* Col·laborar amb l´organització no demanant aigua als veïns.
* En cas de necessitat, s´acudirà als serveis de la Creu Roja: una ambulància estarà instal·lada al carrer de la Indústria i l´altra anirà tancant el ball de foc fins a la plaça de Jaume I.