Ban Festa Major

Vilafranquines, vilafranquins,

Els dies de festa gran a Vilafranca ja han arribat. Són les dates més esperades i estimades per tots els vilatans i vilatanes. Ha arribat final d’agost i en l’aire ja es comença a respirar l’ambient de Festa Major: els balls assajant, gralles escampant el seu so fugisserament pels carrers, la Capta repartint el programa de la Festa per totes les llars... S’acosten aquells dies en què els vilafranquins i les vilafranquines tenim l’oportunitat de reviure emocions íntimes i experimentar-ne de noves, que aniran engruixint la nostra ànima personal i col.lectiva. Perquè la Festa Major forma part indestriable de la nostra identitat, condiciona nostre cicle vital i social, i ens fa sentir orgullosos pertànyer a aquest projecte comú que es diu Vilafranca del Penedès.

La nostra Vila mostra els dies de Festa Major molts dels trets que la defineixen: riquesa cultural, esperit participatiu i festiu, tarannà obert i cívic... Per això podem afirmar sense por d’equivocar-nos que la Festa Major és l’emblema de Vilafranca, allò que exemplifica de cara enfora allò que som i allò que volem continuar sent: una comunitat amb unes arrels profundes en el passat i en la tradició però que mira endavant transformant-se i adaptant-se als nous temps.

Tenim una festa que ve de molt lluny però que ha sabut evolucionar al llarg dels segles. Vilafranca ha anat canviat. La Festa Major també. Però el més important és que continua sent una festa de la gent i per a la gent, de Vilafranca i del Penedès, però també per a la gent de fora que aquests dies ens visiten per gaudir-la. Continua sent una festa al carrer i a peu dret i això ho hem sabut conservar.

És moment de festa. En primer lloc, cal agrair la tasca feta als cinc administradors i administradores de la Festa Major 2008, una tasca que, com cada any, no està exempta de condicionants. Per a ells i elles el nostre reconeixement al seu treball desinteressat durant molts mesos per organitzar i coordinar un extens programa d’actes per a aquests dies.

També vull esmentar aquí les persones que fan possible la Festa Major: la gent dels balls, les colles castelleres, els Falcons, els músics, la gent del Consell de la Festa Major, els col.laboradors i tantes persones que de forma altruista hi aporten el seu gra de sorra. A tothom el meu agraïment en nom de tota Vilafranca.

I, per acabar, vilatanes i vilatans, us vull fer avinent el meu desig sincer que visqueu i gaudiu intensament aquestes diades singulars. Que el civisme i la corresponsabilitat de tothom siguin components indestriables de la festa, la disbauxa i la diversió.

Engalaneu finestres i balcons i que carrers i places de Vilafranca facin goig. Mostrem el millor de nosaltres i de la nostra Vila. Que la Festa llueixi amb tot el seu esplendor.

VISCA LA FESTA MAJOR!!!

L’alcalde, Marcel Esteve i Robert