Notícies




ELS ADMINISTRADORS PRESENTEN EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR

Els administradors han presentat el programa de la Festa Major. El programa està concebut com a una peça especial, un retorn per la gent que el compra i el té. El programa va acompanyat de l´estampa, que és una obra d´art, i com a tal no pot anar enrotllada i ha de ser d’una grandària considerable per poder-la penjar i admirar. Les tovalles, que són el regal, també s´han d´entregar junt amb el programa. A més a més, també hi ha el díptic dels concerts de banda, el díptic de l´espai celler, el programa de mà i uns punts de llibre que són l´espai de mecenes, sponsors, patrocinadors, col·laboradors i agraïments.

Des del principi es va plantejar d´entregar tot junt per facilitar que la gent s´ho pogués guardar i que la venda a la capta fos fàcil. Així doncs es va crear un pack que pogués contenir tots aquests elements amb l´estampa de grandària significativa i les tovalles plegades.

El pack és net, blanc i impecable, amb unes rodones troquelades que presenten l´any de la festa i que deixen intuir el que et pots trobar a l´interior... el llom del pack també et deixa tastar part del que es trobarà a dins. En obrir el pack esclata la festa amb una bogeria de colors i d´alegria.

Els propers 21 i 22 d’agost sortirà la tradicional capta que posa a la venda el programa, el regal i l’estampa de la Festa Major.

Els elements que formen el programa són:

- Programa d´actes: Normalment el programa d´actes de la Festa Major, era l´element principal que es venia, i portava adjunt un programa de mà clar i pràctic. Per tal de facilitar la informació de tot el que es fa cada dia, s´ha fet un programa d´actes de gran que plegat queda petit i fàcil de portar i manejar. A l´interior del programa hi ha un mapa a on es situen els llocs més importants de la vila, els wc, les ambulàncies, els restaurants, els recorreguts de les processons... a la part exterior hi trobem les activitats que es fan cada dia, amb l´hora, el lloc i la pàgina que surt en el llibre "La Festa Major de la A a la Z".

- Llibre "La Festa Major de la A a la Z": Conté tota la informació de la Festa Major d´enguany. Es llegeix "La Festa Major de la A a la Z" o es pot mirar "La Festa Major de la A a la Z"; és a dir, el llibre té dues lectures i dos sentits de lectura, per una banda tot el que fa referència al text (fitxes dels actes, fitxes dels balls, escrits) a color negre, i per altra, les imatges de la festa. D´aquesta manera, la consulta per temes és molt fàcil, per exemple, si t´interessa la dansa, pots buscar a la "d" de dansa i tens tota la informació de la dansa que es fa durant la Festa Major.

Pel que fa a les imatges, es volia trencar amb el tòpic de les imatges de fotògraf, fantàstiques artísticament però poc properes a la realitat de la gent, on l´important de les imatges és més aviat recordar aquell moment feliç amb els amics, fills, família, etc; així doncs es va demanar a la població de Vilafranca i comarca que enviés les seves imatges de la seva Festa Major. Tothom que va enviar imatges dintre el termini veurà publicades les seves fotos, 340 en total de 55 persones diferents.

El llibre, com que té dues lectures, té dues portades. La portada de les imatges és un mirall, una manera de picar l´ullet a qui té el llibre a les mans perquè quan mires el llibre et converteixes immediatament en el seu protagonista. La mida del llibre és 12x16cm per ser fàcil de poder portar als llocs i de ser consultat, a més a més, de per raons tècniques per aprofitar la grandària de la màquina d´imprimir. En total té 240 pàgines.

- Punts de llibre: sis punts de llibre ens ajudaran a marcar els actes preferits o les pàgines que volem consultar i solucionen el problema de donar als mecenes, sponsors, patrocinadors, col·laboradors i agraïments la importància que es mereixen, destacats, i que tothom pugui veure. La cara dels punts de llibre és de color amb algun element de la festa, i cada dors conté la informació dels qui han fet possible la festa.

- Díptic Espai Celler: per tal d´explicar què és aquest nou espai i què s´hi pot trobar, s´ha fet un díptic amb tota la informació, així com es presenta també el logotip de l´espai que segueix tota la imatge de la FM2008.

- Tríptic concerts de banda: recull tota la informació de la banda i dels concerts que farà, amb un disseny alegre i divertit, coordinat gràficament amb la resta d´elements de comunicació, cosa que és una novetat perquè sempre quedava desvinculat dels elements festius.

- Regal: les tovalles es presenten plegades a la grandària de 50x50 cm

- Estampa: es presenta plana, sota les tovalles perquè estigui el màxim de protegida.

El llibre, el programa d´actes, els punts de llibre, el díptic de l´espai celler i el tríptic de la banda es presenten tots junts retractilats i situats al centre de l´interior del pack. La dissenyadora Agnès Simon s’ha encarregat de la imatge de la festa i és l’autora del programa.