Notícies




NOUS POLITONS AMB LES MELODIES DELS BALLS DE LA FESTA MAJOR PER A TELÈFONS MÒBILS

Els Administradors de la Festa Major 2008 han presentat una altra de les novetats d´aquest any: la possibilitat de descarregar-se les melodies dels balls de la festa major perquè soni al telèfon mòbil. Es tracta d’un total de 19 politons, realitzats a partir de les melodies del disc Festa Major de Vilafranca. Grallers de Vilafranca -Colla de Mar- interpreten Bernat Rövenstrunck, cedides gratuïtament pels grallers de Vilafranca-Colla de Mar. 

Els politons es podran adquirir a través del servei de missatgeria, enviant la paraula Realfm i el nom de la melodia escollida al número 5767. Els 19 politons que s’han habilitat corresponen a les músiques de: les matinades, la processó, l’entrada a la plaça, el toc de castells, el toc de vermut, els balls del drac, l’àliga, els gegants, les cotonines, els cercolets, els panderos, el ball d’en serrallonga, els pastorets, els figuetaires, els bastoners, les gitanes, el ball pla, els falcons i la moixiganga. És dir, tots els balls de la festa major que tenen música abans de l’any 1927.

Grallers de Vilafranca-Colla de Mar
Encara que alguns dels seus membres toquen la gralla des de començaments dels anys 70, el grup Grallers de Vilafranca-Colla de Mar es va constituir l’any 1980. Els seus components actuals són: Joan Guixeras Corbalán, graller; Guillem Noya Martí, timbaler; Josep Planas Huguet, graller; Jaume Rafecas Ruiz, graller, i Ramon Santis Cana, graller. Totes les melodies del disc Festa Major de Vilafranca. Grallers de Vilafranca -Colla de Mar- interpreten Bernat Rövenstrunck utilitzades per als politons han estat harmonitzades per Bernat Rövenstrunk.