Notícies

Data: 20/08/2009

Mesures de seguretat en els actes de la Festa Major on el foc és protagonista





L´Ajuntament de Vilafranca, d’acord amb els Administradors de la Festa Major 2009 i els representants dels cossos d´emergències, per tal de vetllar per la seguretat de la festa i donar compliment a reglamentació de la Generalitat en matèria d´articles pirotècnics, ha pres un seguit de determinacions sobre alguns actes de la propera Festa Major.

Aquest any es repetirà la ubicació de la Tronada del dia 29 en la Rambla de Nostra Senyora ja que encara no estan enllestides les obres de la Rambla de Sant Francesc, per tant, durant la Tronada es prohibirà l´accés a la rambla de Nostra Senyora, ja que tota l´amplada de la rambla de façana a façana tindrà consideració de zona de seguretat. D´aquesta manera, el públic s´haurà de situar obligatòriament a la banda del carrer de Santa Clara i Av. de Barcelona, o per l´altra extrem de la rambla, en una zona compresa en sectors propers a la Plaça del Penedès. Amb aquesta mesura, Ajuntament i Administradors han volgut vetllar per la seguretat del públic tot mantenint l´essència de la Tronada sobretot pel que fa a la seva ubicació i potència. Pel que fa a l´accés a les voreres de la Rambla de Nostra Senyora, tant a la banda de la Caixa Penedès com a la banda del Casal, estarà tancat uns 15 minuts abans de l´inici de la Tronada, així com els accessos pels carrers de Sant Joan, plaça Llorenç i Barba i passatge Alcover. D’aquesta manera, per anar d´una banda a l´altra de la rambla de Nostra Senyora s´haurà de fer o pel carrer Migdia o pel carrer de la Palma.

Pel que fa al Castell de Focs del dia 29 a la nit, es repeteix la ubicació de l’espai lliure entre la muntanya de Sant Pau i el Vial de les Clotes. El castell de focs es podrà veure des de la façana que dóna a Sant Pau, tant de l’Espirall com des de les Clotes.

D´altra banda, hi haurà canvis en la ubicació de la pirotècnia en l’Entrada de Sant Fèlix degut a la impossibilitat de situar-la en els llocs habituals, per les obres de restauració del la basílica de Santa Maria. Es demana especialment als assistents a l´Entrada de Sant Fèlix del dia 30 que, un cop finalitzat l´acte i per raons de seguretat, tothom es mogui amb ordre i tranquil•litat a fi d´evitar allaus, sobretot a l´hora d´accedir a la basílica de Santa Maria, fet que s´ha convertit en altament perillós en els darrers anys. Cal evitar de passar per la part encerclada per tanques reservada als elements de foc, ja que sempre pot haver-hi algun coet que no hagi arribat a esclatar.

Com cada any, també es demana expressament a tots els vilafranquins, vilafranquines i visitants que segueixin les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets, a fi de garantir dins el possible la integritat física de tothom i celebrar la Festa Major amb alegria. Així mateix, es recomana a tots els comerciants dels carrers per on transcorreran cercaviles, processons, ball de foc i la Festa Major dels Petits que protegeixin convenientment els aparadors i vitrines. Alhora es recorda que el telèfon per emergències mèdiques i servei d’ambulància és el 061 i per a tot tipus d’emergències és el 112.