Notícies

Data: 07/08/2009

Kametta i els Administradors de la Festa Major presenten el Fastcurt FM





1. L’ORIGEN DEL PROJECTE:

FASTCURT CONCURS DE CURTMETRATGES DE VILAFRANCA

Kametta Associació Teatral i Audiovisual de Vilafranca del Penedès, en la seva filosofia del foment de les arts escèniques i audiovisuals, ha dut a terme quatre exitoses edicions del certàmen FASTCURT Concurs de Curtmetratges de Vilafranca entre els anys 2005 i 2009. Les dues últimes, en conveni amb el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El concurs, que es caracteritza per obrir-se a tots el públics amb coneixements o sense en l´àmbit audiovisual, presenta els treballs i els premia en un acte final de caràcter distès i festiu que s’allunya de l’estereotip de “sessió de butaca” tradicional.

El FASTCURT ha anat creixent any rera any, dins les possibilitats de l´organització, i aquest any es vol fer un especial èmfasi en oferir un ventall d´activitats paral·leles que puguin enriquir-lo, així com a les entitats o empreses privades amb les qui comptem per aquestes activitats.

 

2. LA PROPOSTA PER LA FESTA MAJOR:

FASTCURT FM

És en aquest marc de creixement i encarant la 5ª edició del FASTCURT pel 2010, que Kametta s´ha proposat com a objectiu principal la potenciació de la col·laboració amb entitats vilafranquines. Fruit d´aquest propòsit, neix la il·lusió d´aportar el nostre granet de sorra a la Festa Major de Vilafranca:

- Una activitat nova, fresca i engrescadora, per a tots els públics i edats.

- Una nova forma de vincular-se i viure la Festa Major

- Ressó indirecte de la cultura de Vilafranca

- Incorporació de la tecnologia (encara que de forma tangencial) en "la més típica"

En definitiva, per l´organització, el FASTCURT FM suposa un nou pas endavant en aconseguir la integració d´una nova activitat dins la festa de marcat caràcter popular i obert, i especialment basat en les noves tecnologies. Un àmbit ben singular, però per res al·liè al marcat caràcter folklòric de "La més típica". Res més fàcil que gravar qualsevol element representatiu de la festa amb un telèfon mòbil, al carrer estant, i publicar-ho a la xarxa per aconseguir un premi.

Kametta, organitzadora del FASTCURT FM (i en el seu defecte la propera edició del FASTCURT Concurs de Curtmetratges de Vilafranca a començaments del 2010) ha cregut convenient vincular la Festa Major de Vilafranca amb el projecte pel seu potencial i marcat caràcter participatiu i de masses. És, en definitiva, el que busca el FASTCURT: un mitjà d´expressió individual o col·lectiu capaç de capturar el que passa al carrer. A l´espera del ressò que es pugui obtenir d´aquesta nova activitat, l´organització n´espera una resposta en termes de present i futur, especialment de cara a properes edicions.

 

3. FASTCURT FM:

FUNCIONAMENT DEL CONCURS

FASTCURT FM és un concurs de miniclips, petits vídeos de màxim 1 minut de durada que no podran ser editats ni treballats de cap manera. És a dir, hauran de ser d´un màxim de 60 segons gravats de manera continua, sense talls. FASTCURT FM neix amb l´objectiu d´incentivar la creació audiovisual en el marc de la Festa Major de Vilafranca aprofitant el potencial que ofereixen els dispositius mòbils i petits aparells electrònics personals.

Els clips hauran de ser realitzats i enviats durants els 5 dies de Festa Major (del 29 d´Agost de 2009 a les 12 del migdia fins el 2 de Setembre de 2009 a les 23:59) i hi haurà d´aparèixer algun element reconeixible de "la més típica". Un cop gravat, el clip s´haurà de pujar a la web Youtube i notificar a l´organització d´aquesta participació segons les intruccions indicades a la web oficial del certamen.

L’explicació senzilla i bàsica de la mecànica de participació serà la següent: A: enregistra >> B: puja-ho al YouTube >> C: guanya el nostre premi!!

A partir del dia 2 i un cop acabada la Festa Major, es podran veure tots els treballs a la web del concurs: www.fastcurt.com/fm , i un jurat, format per un professional del món audiovisual, escollirà el clip guanyador.