Notícies

Data: 28/07/2009

La festa major 2009 fa una aposta decidida per la música popular i tradicional





Els Administradors de la Festa Major 2009 han presentat algunes de les actuacions que quedaven per concretar d´un programa que, enguany, ha fet una aposta decidida per la música popular i tradicional.
Destaca la convocatòria del Falconcert, el dia 2 de setembre a la plaça de Jaume I. El músic vilafranquí Lluís Bullit va presentar aquesta nova edició del Falconcert, creat inicialment per commemorar el 50 aniversari dels Falcons de Vilafranca, que comptarà amb algunes novetats.
L´altra actuació destacada serà la de La Ronda de Boltaña, un dels grups de música tradicional més importants de l´Aragó i el més representatiu del Sobrarbe. El grup s´havia intentat portar en més d´una ocasió a Vilafranca, però les característiques d´aquesta formació i la coincidència de les dates de la Festa Major vilafranquina amb les festes del Sobrarbe ho havia fet impossible. La Ronda de Boltaña actuarà el dia 29 d´agost a la plaça de Jaume I, a partir de dos quarts d´una de la matinada.
El capítol de música popular i tradicional el tancarà l´actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries el dia 1 de setembre a les 12 de la nit al pati de l´escola Estalella Graells. La formació de les terres de l´Ebre fa nou anys que no actua a Vilafranca i ho farà en aquesta ocasió presentant el seu espectacle Oco! 
Música electrònica de primer nivell
A la roda de premsa el Dj. Muka va presentar l´actuació del grup alemany ToktoK vs SoffiO que actuarà el dia 30 d´agost a la una de la matinada a la zona esportiva. Aquesta formació ha conreat una llarga trajectòria de reconeixement internacional i un gran nombre de seguidors allà on ha estat. L´actuació es completarà amb la participació de diversos dj locals.