Notícies

Data: 01/07/2009

La Banda Artística de Merza serà a la festa major






La banda convidada a la Festa Major de Vilafranca arriba aquest any de Galícia.
Fundada l’any 1828, la
Banda Artística de Merza és l’agrupació popular més antiga de Galícia. El seu primer director musical va ser Anselmo González. L’any 1930 la Banda es va dividir en dues formacions (Banda Vella i Banda Nova) fins que el 1939, i sota la direcció de Jesús Cao González, es va tornar a juntar. Actualment, és considerada una de les millors i més atractives bandes de la Comunitat Autònoma Gallega.
Durant tota la seva trajectòria són molts els directors que han dirigit aquesta banda i, a l’actualitat, està dirigida per José Rodríguez.
La Banda Artística de Merza ha actuat per tota la geografia gallega, Astúries, Cantàbria, València i Portugal, a més de realitzar gires per Venezuela (anys 1982 y 1992) i per Argentina (any 2000).
Amb freqüència, participa en festivals i certàmens de reconegut prestigi (Vigo, Santiago de Compostela, Ourense, València,…..) i també en gravacions de programes de ràdio i televisió de Galícia.
La Banda ha editat, fins al moment, tres treballs discogràfics on es pot apreciar la seva bona qualitat (1981, 1998 i 2003).
Actualment, la Banda Artística de Merza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila de Cruces, funciona com a escola de música on hi ha 14 professors i més de 100 alumnes, 80 dels quals formen part de la banda. 
Els concerts i actuacions de la Banda Artística de Merza a la Festa Major de Vilafranca són possibles amb el suport de
Caixa Penedès.