Notícies

Data: 28/08/2009

Entrega del diploma acreditatiu de tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra





El president de l´Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha fet entrega als Administradors i a l´alcalde de Vilafranca del diploma que acredita la festa major de Vilafranca com un dels 10 tresors del patrimoni cultural català.
Els cins administradors de la festa major de Vilafranca 2009 han recollit el diploma com a representants de l´organització de la festa, mentre que l´alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha rebut també una còpia del diploma en nom de la ciutat. Xavier Tudela ha destacat la importància de rebre aquest nomenament, "perquè realment hi havia poques places. La majoria dels 10 primers llocs estaven destinats a manifestacions culturals generals com la diada de Sant Jordi, la sardana o els castells. Que la festa major de Vilafranca hagi aconseguit situar-se entre els 10 primers llocs és realment destacable". Per la seva part, l´alcalde de Vilafranca Pere Regull ha valorat sobretot que la festa major de Vilafranca va mantenir tota la seva part folklòrica i tradicional durant els anys de la dictadura i que amb l´arribada de la democràcia ha servit de model per reconstruir les festes majors tradicionals d´arreu de Catalunya.
Cent candidatures optaven a convertir-se en un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial català i andorrà. A través d´un procés de votació ciutadana, amb la participació de 37.418 persones de 705 municipis catalans i parròquies andorranes, la festa major de Vilafranca del Penedès va ser escollida com un d´aquests 10 tresors: Sant Jordi, la sardana, els castells, el foc de Sant Joan i la flama del Canigó, la Passió, els balls de diables, la cantada d´havaneres de Calella de Palafrugell, la festa major de Vilafranca del Penedès, la festa de la Misteriosa Llum de Manresa i la Patum.