Ban Festa Major
 
Vilafranquines, vilafranquins,

Els sons festius ja omplen els carrers i l’aire festamajorenc es respira per tot arreu.

La Festa Major és un dels principals trets d’identitat de la Vila i ha sabut fer que la tradició i les noves maneres de divertir-se conflueixin. El passat i el present han teixit una gran festa rica de matisos, colors, emocions, sons, sabors, olors...

Es pot dir sense complexos que la Festa Major de Vilafranca és la mare i model de les festes majors de Catalunya, i com a tal, ha estat reconeguda, per votació ciutadana, com a un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

Aquest és un reconeixement que també es fa per a totes les administracions de la Festa Major, per a tots els membres dels balls, músics i castellers...i per totes les persones i entitats que han participat en la festa, per a tot el voluntariat que any rera any hi treballa i per a tots els vilafranquins. M’agradaria agrair especialment l’esforç, voluntat i dedicació dels administradors que estic segur assoliran el repte d’organitzar una gran festa en un any amb unes circumstàncies certament difícils.

En nom de l’Ajuntament de Vilafranca moltes gràcies a tots ells!

Aquest any més que mai, l’alenada de vida que porta la Festa Major és especialment important atesa la situació econòmica. L’esperit de la Festa Major ha de fer que tothom pugui obrir un parèntesi d’alegria que ajudarà a agafar forces i optimisme per encarar els temps que vénen amb la seguretat que la nostra societat tirarà endavant com sempre ho ha acabat fent.

Per això, que la festa corri pels carrers i les places, amb alegria i intensitat, però amb civisme i responsabilitat. Fem que la Vila resplendeixi, engalanem-la amb senyeres i domassos, posem-hi color i alegria.

Per a tothom,
BONA FESTA MAJOR 2009!!!


El vostre Alcalde,
Pere Regull i Riba

Vilafranca del Penedès, 24 d’agost de 2009