29

30

31

agost

1

2

setembre

Festa Major 2003             No us la perdeu!

 

:: Ban de la Festa Major

 













 

Vilafranquines, vilafranquins,

El final d'agost s'atansa i truca les portes una nova Festa Major. Els actes previs que s'han celebrat, com ara la capta, ja han escampat l'aire festamajorenc que es respira arreu. Un any més els nous administradors i administradores han tingut al seu càrrec la meritòria tasca d'organitzar i coordinar tot allò que passa a Vilafranca durant cinc dies, del 29 d'agost al 2 de setembre. Ells i elles seran els artífex que els engranatges de la nostra festa gran no pari durant les 120 hores de festa ininterrompudes que ens esperen. Abans que aquesta no s'engegui, vagi per endavant la felicitació i l'agraïment per les hores dedicades i els esforços esmerçats. Esperem que ells s'ho hagin passat bé organitzant-la i que vilatans i forasters en gaudeixin força. Que la de l'any 2003 sigui recordada com una gran Festa Major.

Des de fa centúries Vilafranca i la seva Festa Major caminen de bracet pel llarg camí de la història. La Festa Major és un dels trets d'identitat, per no dir el principal, de la Vila. Amb aquesta trajectòria plegats, tant Vilafranca com la Festa Major han anat evolucionant i adaptant-se als nous temps. La Festa Major, com Vilafranca, no ha estat una realitat uniforme al llarg dels anys. Enguany justament, hi ha hagut un ampli debat, sorgit de les jornades sobre Festa Major celebrades fa uns mesos, al voltant de les diverses problemàtiques que es detecten en els seguicis i actuacions dels balls. D'aquest debat n'han sorgit ja mesures i propostes que s'aplicaran en aquesta festa major per millorar el desenvolupament dels actes. Això demostra que els diversos agents que intervenen a la festa han tingut voluntat de treballar pel benefici del conjunt, per l'èxit global, vetllant alhora per conservar els trets definitoris i l'estructura ancestral de la festa. També enguany estrenarem una nova Àliga, que substituirà la que datava de l'any 1926, la qual ja arrossegava una càrrega massa feixuga d'anys i de quilos al seu damunt. Estic segur que la nova Àliga, amb les ales desplegades recuperant l'antiga imatge de la del 1926, es convertirà ràpidament en un element de referència de la nostra festa gran.

Si la Festa Major és una realitat en constant evolució, el mateix es pot dir de la ciutat de la qual és l'emblema. Vilafranca és a punt de viure en els propers temps la transformació més important de la seva història: la integració definitiva del ferrocarril a la ciutat. Aquesta operació marcarà un abans i un després que li farà donar un salt qualitatiu que només amb el pas del temps sabrem valorar. Des de l'Ajuntament vetllarem perquè el projecte de soterrament i cobriment de la via del tren sigui el millor per a la ciutat i que l'espai immens que se'ns obrirà sigui el màxim de debatut i participat per tota la ciutadania de la Vila. Que aquest projecte serveixi per refermar i potenciar els trets característics de Vilafranca: dinamisme econòmic i social, pol d'atracció de l'entorn, un creixement moderadament amb dimensions humanes i bons nivells de benestar, i un entorn ambiental saludable que hem de conservar.

Ara, però, toca festa. Visqueu, vilafranquines i vilafranquins, la Festa Major del 2003. Que la gresca inundi tots els carrers i places amb el civisme i la responsabilitat com a únics aturadors. Que la Vila llueixi i que la Festa Major mostri el seu esplendor.

Per a tothom, el meu desig d'una BONA FESTA MAJOR 2003!!!

L'alcalde, Joan Aguado i Masdeu.

 
 

Ajuntament de Vilafranca del Penedès