Vilafranquines, vilafranquins,
Una nova Festa Major truca a les portes de la Vila. L'esclat anual de llum, pólvora, música, folklore i gresca està a punt d'inundar tots els seus racons i d'omplir d'emoció i de joia tots els cors dels vilatans i vilatanes que vivim de prop la Festa. Un any més mitjançant aquest ban, faig una crida a viure la festa amb la màxima plenitud possible. Fruïu de cada moment, que n'hi ha molts i molt diversos per viure, per delectar-se, per assaborir. Que aquesta plenitud de diversió l'assoliu sense altre aturador que el civisme, el respecte i el bon veïnatge. Que tothom, des del lloc que ha escollit o li ha tocat per viure la Festa Major, s'esforci per guardar les normes de seguretat, per respectar les persones i les coses que són de tots i per evitar d'embrutar els carrers i places de la Vila. Que la Vila es mostri en tot el seu esplendor durant els dies de la festa gran.

Joan Aguado i Masdeu
L'alcalde

Tenim una festa que, no és per fer-ne ostentació, però és un tresor que hem sabut conservar al llarg de segles i alhora projectar-lo cap al nou mil.leni que tenim a tocar amb tota l'empenta i l'entusiasme que transpirem els ciutadans i ciutadanes de Vilafranca per tot allò que fa olor de Festa Major. Que les emocions que experimentem aquests dies les fem sentir igualment a tothom qui aquests dies ens visita. Sortosament ara comptem amb un espai on podem mostrar amb tota la seva magnitud el que és la nostra festa gran. Amb la Casa de la Festa Major, que va obrir les portes a finals del mes d'abril passat totalment renovada, hem omplert un buit. Els qui no hagin viscut mai la nostra festa major se'n poden fer una idea molt aproximada del que és i de la importància que té per a la Vila. Si no heu estat a la renovada Casa de la Festa Major, us recomano que hi feu una visita. Val la pena.

Els Administradors han preparat amb tota la il.lusió una nova Festa Major, en un any tan emblemàtic com el 1999. Els hem d'agrair l'esforç i dedicació esmerçats durant aquests mesos que no té altra compensació que l'íntima satisfacció que tot s'hagi pogut desenvolupar segons el que estava previst (si el temps acomanya). La Festa està a punt només cal que tothom hi fem el nostre paper i la convertim un any més en Major.

Que Vilafranca vibri com mai, que la Tronada peti més fort que mai, que els castells assoleixin noves fites, que Sant Fèlix faci dringar la seva palma, que ballin els balls millor que mai i que la gresca es faci seus tots els racons de la Vila.

Aquest és el meu desig per a tots els vilafranquins i vilafranquines i per a les vostres famílies i amics: QUE GAUDIU D'UNA BONA FESTA MAJOR !!!


Joan Aguado i Masdeu
Alcalde de Vilafranca del Penedès